2008.11.17. 12:17| Szerző: Lzooltan

Aja Fatou Asombi Bojang, az elnök édesanyja adott a napokban interjút az Observer munkatársának. Nagyra értékeli a fia, Yahya Jammeh farmjának ültetvényét és eredményeit.

Szerinte nem meglepő a mezőgazdaság iránti elkötelezettsége. Elmondása szerint a gambiai állam feje édesapjától örökölte a kemény munka iránti szenvedélyes szeretetét, aki maga is példamutató ember volt. Yahya fiatal kora óta a munka szerelmese, mindig rendkívül szorgalmas volt.

Az elnök édesanyja szülőfalujában, a Foni Kansala-beli Bouginkában fogadta az újságírókat.

Ala Asombi Bojang kemény munkára buzdította a gambiaiakat. Hitvallása, hogy a kemény munka sokkal kifizetődőbb. Megítélése szerint fia felhívása nem elsősorban a saját érdekeit szolgálja, sokkal inkább az egész nemzetet erősíti.

Az éhezés a népek fennmaradásának egyik legsúlyosabb veszélyeztetője, az elnök édesanyja kéri az embereket, hogy forduljanak a mezőgazdaság felé és együttes erővel küzdjenek a komoly károkat okozó, valós fenyegetés ellen. Az interjú során meglátogattak egy jelentős mogyoróültetvényt Bouginkában, ahol nők százai szorgoskodnak, élükön az elnök édesanyjával. A földön dolgozók éppen mogyorót csépeltek, ezzel készítik elő a csomagolásra és a szállításra.

Az Observer újságírói ellátogattak a Foni Berefet régióban található Somitába, ahol egy, Jammeh elnökhöz tartozó Nerica rizsültetvény működését mutatták be nekik. A látogatás során a farmon dolgozó nőkkel találkoztak, akik óriási munkát fektettek az ültetvény sikeressé tételébe. Lenyűgöző lendülettel és lelkesedéssel művelték az elnök földjét, véleményük szerint neki köszönhető, hogy fokozatosan eltűnik az éhezés az országból.


Forrás: Hatab Fadera, Obsever.gm

Címkék: munka fejlődés  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gambia.blog.hu/api/trackback/id/tr3773458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása