2008.12.03. 10:38| Szerző: Lzooltan

Az Agribusiness Services and Producers Association (ASPA), a Földművelésügyi Szolgáltatók és Termelők Szövetsége, a gambiai földimogyoró-termelők egyik fő érdekvédelmi szervezete bejelentette, hogy az idei gambiai földimogyoró-kereskedési szezon december 5-én, pénteken veszi kezdetét.
Az ASPA sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a mogyorószezon 2009. márciusának utolsó napjáig tart. Az ASPA hozzátette, hogy a gambiai kormánnyal való egyeztetés eredményeként az idei termelői árat tonnánként 8000 dalasiban rögzítették.
A fenti dátumok és szabályozások vonatkoznak az összes kereskedőre, kooperatív marketingközösségekre (cooperative marketing societies, CPMS) és az ügynökökre, akik viszonteladóként szeretnének részt venni a folyamatban. Mivel a szezon néhány napon belül elindul, egyúttal kérték a felvásárlókat, hogy kezdjék meg a tárolóegységeik tisztítását és felkészítését. Az árat a hivatalosan is elismert Termelői ármeghatározó-rendszer (Producer Price Determination Mechanism) segítségével határozták meg. Az árra hatással van a földimogyoró és a származtatott termékeinek világpiaci ára és a hazai piac is. Az idei felvásárlási árat pozitívan értékelték a termelők, tükrözi az idei elvárásaikat.

Forrás: observer.gm

A bejegyzés trackback címe:

https://gambia.blog.hu/api/trackback/id/tr91801179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása