2008.12.01. 14:21| Szerző: Lzooltan

Kezdődik a téli rallyszezon, ilyenkor mindenki a Dakarra és a Bamakóra figyel. A Budapest-Bamako Rallyt a kezdetektől fogva követem, mindig is szerettem volna elindulni egy hasonló kalandra. A lelkesedés megvan, ha rajtam múlna, akár azonnal indulnék. Az egyetlen akadály a pénzügyi háttér előteremtése. Egy helyrepofozott, lehetőleg négykerék-meghajtású jármű üti a milliós határt. Felszerelés, nevezési díj, műholdas telefon, gyógyszerek, kaja, üzemanyag szintén még egy millió. Költőpénz, kazalnyi petit cadeau (hatékony motiváló eszköz a nehéz helyzetekben, ha esetleg javítani kell a beszélgetőpartner kedvességén), biztosítás, szállás még legalább félmillió. Rövid számításaim alapján nagyjából 3 millió forintra teszem a várható költségeket. Ezt sajnos diákként közel sem egyszerű összehozni.

2 hét kaland, át Európán és Afrikán. Arról nem is beszélve, hogy onnan már csak egy 'ugrás' Gambia. Remekül össze lehetne kötni a kellemeset a hasznossal. Ha sikerül szerezni egy megfelelő méretű járművet, vihetünk adományokat és eszközöket Bamakóba, Banjulba egyaránt. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a kocsi is adományként utazna, azaz az út végén Gambiában marad, egy erre érdemes, lendületes szervezetnél. Már csak ezért is érdemes egy jobb kocsit beszerezni, ne egy ezeréves rozsdahalmot hagyjunk ott, azzal nem sokra mennének. így viszont még 500 ezer a hazaút, repülővel.

Elsőként egy Mitsubishi L300-ra gondoltam. Ezt gyártották erősített, emelt felfüggesztéssel, 4x4 meghajtással. Rá egy izmos terepgumi és rengeteg matrica, bele hálózsák, csomagok és indulhatunk is!

A másik opció, hogy hazafelé is vezetünk. A kocsi nem lesz adomány, viszont akár a következő évben is végigjárhatjuk vele ugyanezt az útvonalat. 'Évi rendszeres adományszállítmány és kalandtúra Gambiába'.

Csapatnév: 3B, vagy valami hasonló, esetleg némivel ötletesebb formában. Budapest - Bamako - Banjul.

Remek országimázs kampány, mindkét félnek. Mivel ebből fogok diplomázni, ez az érv is az indulás mellett szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://gambia.blog.hu/api/trackback/id/tr61797876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása